Gérvágó fűrészek

Gérvágó fűrészek

JET JSMS-10L Gérvágó fűrész több éves sikeres értékesítése után úgy döntöttünk, hogy megvizsgáljuk, milyen előnyei és hátrányai vannak és miért ilyen népszerű asztalosok és lelkes mesterek körében, akik a minőséget helyezik előnyben méltányos árért.


Természetesen hasonló fűrészből sok van a piacon, ezért is mérjük fel, hogy a mennyire jó gyakorlatban  a „Dzset“, ls hogy helyt tud e állni lucfenyő hasábok, bükkfa lemezek, szegélylecek vagy laminált padlók gérvágásában.

JET JSMS-10L Pokosová píla s pojazdom a laserom - Vzhľad


Kiváló kivitelezés és felszerelés

Először a megjelenését és felhasznált anyagokat tekintjük meg. A fűrész robusztus megjelenéssel bír. Már a műhelybe való első betekintésnél észrevehető. A JET márka hagyományos színeivel rendelkezik, azaz fehér, piros elemekkel és fekete kiegészítőkkel. A lehajtható fej az elektromotorral burkolva van és a körfűrészlap félig szilárd burkolattal van takarva a gyártó logójával, félig áttetsző, kihajtható fedéllel, amely a fej lehajtásánál emelkedik úgy, hogy a körfűrészlap bele tudjon vágni a fába, viszont jól takarja a vágási felületet és védje ujjait.

JET JSMS-10L Pokosová píla s pojazdom a laserom - Stôl

A fűrész asztala precízen megmunkált alumínium öntvényből készült, mindkét irányban forgatható és már első pillantásra a kiváló kialakítás érződik rajta. A skála a vonalzón alumíniumból készült. A forgatás szögének skálái szilárdan az asztal testéhez vannak nyitelve. A fűrész csúszását két masszív csúszó rúd biztosítja. A fűrész összes ezen eleme jó megmunkálással és minőségi anyagok felhasználásával hat. Kár, hogy az irányító elemek (pirosak és gyönyörűen összeillenek a fűrésszel) csak kemény műanyagból vannak. Itt a gépnek jobban illenének a lágyított műanyagok, amelyeket autók belteréből ismerhetünk. Másrészt a gérvágók ezen árkategóriájában teljesen megfelelőek.

JET JSMS-10L Pokosová píla s pojazdom a laserom - Kotúč

JET JSMS-10L Pokosová píla s pojazdom a laserom - Rozšírenia

A markolat már lágyított műanyagból készült, mely érintésre kellemes. A biztosító kar a lehajtásra és a kapcsoló példaértékűen vannak elhelyezve a markolat közelében az ujjak elérhetőségében, így egész napos munka után se lesznek fájdalmai az ujjaiban a kezén.

A fűrész praktikus lézerrel van felszerelve, amely pontosan jelöli Önnek a vágási vonalat. Az asztal kiterjesztése jobb és bal oldalt akár 1030 mm hosszú munkadarabok támasztását szolgáltatja. A fűrészhez továbbá egy végütközőt és menetes befogót is kap. Mindkettő használható a gép mindkét oldalán.  Az alapfelszerelés része továbbá egy fűrészlap keményfém fogakkal, amely viszont csak alap univerzális műveletekre alkalmas. Jobb minőségű vágásokhoz ajánljuk megfelelő körfűrészlapok vásárlását

 

Gyakorlati paraméterek

Milyen paraméterekkel rendelkezik a JET gérvágó fűrész? A motor teljesítménye 1500 W, ami ebben a kategóriában több mint jó átlag. A motor elektromágneses fékkel rendelkezik, amely a körfűrészlapot 10 mp belül megállítja, ahogy ezt a CE szabvány megköveteli. A JET JSMS-10L egy fűrész a fej csúszórrendszerével, amely lehetővé teszi akár 305 mm széles munkadarab elvágását is. Mivel a fűrészgép 254 mm átmérőjű körfűrészlappal van felszerelve, akár elégséges 90 mm vágási magasságot tesz lehetővé. A fűrésszel gérvágás és ferde vágás is lehetséges. A forgatható asztal jobbra és balra is fordítható, a műszaki dokumentáció szerint 0–45 ° mindkét oldalra, viszont mi gyakorlatban akár 47 ° mértünk. Előbeállított hornyokkal rendelkezik 0–15–22,5–30–45 ° szögekben. A fej lehajtása egyszerű, elég csak az irányító kart megengedni, beállítani a kívánt szöget és újra rögzíteni. A 18 kg súly és fűrész szállítási pozícióba zárolása nem csak műhelyben való munkára, de szállításra szerelésekre vagy építkezésekre is teszi alkalmassá.

 

Mi minden vágható vele?

Ez nem csak a géptől, hanem a körfűrészlaptól is függ, amelyet felhelyezünk rá. Ha megfelelő körfűrészlappal szereli fel a JET gérvágóját, gyakorlatilag bármit fűrészelhet. Alumínium profilokat, vastartalmú anyagokat, plexiüvegeket, műanyagokat és műkövet, mint pl. a Corian, Montelli, Staron, Avonite, stb.

 

Tesztelés gyakorlatban

Mi a gérvágót lucfenyő hasáb, tölgy és bükkfa lemezek, szegélyléc és laminált padló vágásával teszteltük. Ezen anyagok hatékony vágásának feltétele nem csak a jó gérvágó fűrészgép, hanem a jól választott fűrészlap is. A csomagolás tartalma a közönséges keményfém körfűrészlap, ami semmi extra, viszont senkit nem sért meg és alternatívaként szolgál azoknak, akik rögtön vágni akarnak minőségi körfűrészlapokba való befektetés nélkül.

JET JSMS-10L Pokosová píla s pojazdom a laserom - Rezanie

JET JSMS-10L Pokosová píla s pojazdom a laserom - Čistý rez

Mi viszont a gérvágót a legjobbal akartuk kipróbálni, ezért a 250 mm 285 sorozatú CMT körfűrészlappal szereltük fel. Az eredmény teljesen rendben volt, a fűrész a 9x9 cm lucfenyő hasábot úgy „szeletelte“, mint a vajat. Ugyanúgy a bükk és tölgyfa lemez vágása egyenes és elégségesen tiszta volt. Javítható viszont még jobban a vágás minősége? Rendelkezhet teljesen tiszta vágással tépés nélkül? A megoldás erre a speciális CMT Xtreme körfűrészlap lehet, amely több foggal rendelkezik és a fog alakja optimális vágási feltételekre van kialakítva.

JET JSMS-10L Pokosová píla s pojazdom a laserom - CMT Kotúč

JET JSMS-10L Pokosová píla s pojazdom a laserom - Lišty

Erre a speciális körfűrészlapra való csere után újra végrehajtottuk a vágásokat ugyanazon anyagokon. A vágás most teljesen tökéletes volt forgácsolódás nélkül. Nem csak a profil szegélyléc, hanem a bükk és tölgyfa lemez elvágása is tökéletes volt. Ennyire precíz eredményt nem vártunk. A CMT Xtreme körfűrészlappal profil listákra felszerelt gérvágó fűrészgéppel mindig a legjobb eredménnyel fűrészelhet.

JET JSMS-10L Pokosová píla s pojazdom a laserom - Podlahy

Az utolsó próba a laminált padló vágása volt. Erre a típusú munkára is rendelkezik a CMT tökéletes 222 sorozatú körfűrészlappal, amely kiválóan vágja nem csak a laminált padlókat, hanem minden műszaki műanyagot, szegélylecet, plexiüveget, vinilt vagy rétegelt lemezt. Az eredmény? A vágás újra tiszta, sima és szálkásodás jelei nélkül volt, ahogy annak lennie kell. Professzionálisan gyártott.

JET JSMS-10L Pokosová píla s pojazdom a laserom - Odmontovanie

Az eredmény?

JET JSMS-10L egy gérfvágó fűrészgép, amely nem fog elkápráztatni extra nagy paraméterekkel, óriási vágással, összetett csúszórendszerrel vagy körfűrészlap gyors cseréjével. Habáraz utolsót hagyományos gólás kulccsal és kereszt csavarhúzóval is megteszi egy perc alatt. De legyünk őszinték, mikor lesz szüksége az extra kategóriára, amelyre forintok százezreit költi? A JET egy egyszerűen tiszta fűrészgép mindennapos munkára, amely kiválóan irányítható és jól vág. Ez biztos nem fog csalódást okozni és ha CMT körfűrészlappal szereli fel finom munkálatokra, kellemesen fog csalódni, hogy milyen jó áron érhet el kitűnő eredményeket.


Nincsenek listázandó termékek ebben a kategóriában.