CAM2 2020

FARO CAM2 2020

HATÉKONYABB MINŐSÉG- ÉS FOLYAMATELLENŐRZÉS


A FARO CAM2 2020 a CAM2 szoftverplatform legújabb generációja, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hatékonyan teljesíthessék a minőségbiztosítási és ellenőrzési feladataikat. A fejlett funkcióknak köszönhetoen a szoftver tökéletesen alkalmas az ismételt ellenőrzéseket lehetővé tevő mérőprogramok készítésére és futtatására, de akár valós idejű trendelemzésre, illetve SPC feladatokra is. 
A legújabb generációs CAM2 2020 mérőszoftver egy évtizedek óta tartó fejlesztési folyamat eredménye. A FARO Technologies Inc. elkötelezett a folyamatos, felhasználóbarát innováció mellett, éppen ezért rendszeresen gyűjti, alkalmazza és integrálja a felhasználói visszajelzéseket a szoftverfejlesztés során. A folyamat eredménye egy intuitív, korszerű és felhasználóközpontú szoftverplatform. 

Alkalmazási területek
A szoftver kifejezetten arra szolgál, hogy a FARO hordozható mérőgépek felhasználói a legmagasabb szintű mérési teljesítményt érhessék el az autóiparban, az űrtechnológiában, illetve a gépgyártástechnológia területén. 
A CAM2-t olyan metrológiai alkalmazásokra fejlesztették ki, mint a bejövő áru ellenőrzés és első darab ellenőrzések, a munkadarab-CAD modell összehasonlítások, a szerelvények ellenőrzése és a visszatérő sorozatok mérőprogramjainak futtatása. 
 • A szoftver hatékony eszközt kínál a gyártási folyamatok teljes ellenorzéséhez és optimalizálásához. 
 • A felhasználói igények köré épített és a napi mérési muveletek egyszerusítése
 • Zökkenomentes integráció a FARO hordozható koordináta mérogépeivel (köztük a FaroArm, a FARO ScanArm és a FARO Laser Tracker);
 • Külön platform a visszatéro darabok ellenorzéséhez.
 • Felho alapú adatbázis, trendanalízis, SPC funkciók, a mérési eredmények távoli elérése

A CAM2 2020 fő funkciói: 
 • Integrált mérési megoldások - Maximalizálja a funkciók integrációját a FARO hardverekkel;
 • Vezetett munkafolyamatok - A felhasználóbarát kezelofelületeknek és az intuitív parancsoknak köszönhetoen a kevésbé tapasztalt felhasználó is pontos és megbízható méréseket végezhet;
 • Magabiztos mérések a legkülönfélébb munkakörnyezetekben.;
 • Statisztikai eszközök a mérési eredmények trendjeinek vizsgálatára

A FARO CAM2 főbb jellemzői: 
A FARO CAM2 3D mérőszoftver a világ minden táján meghatározó szerepet tölt be. Ötvözi a több mint 20 éves szoftverfejlesztést és innovációt, és hatékony eszközöket kíván a mérések végrehajtásához. 
Legyen szó akár FaroArm-ról vagy ScanArm-ról, Laser Tracker-ről vagy Super 6DoF TrackArm-ról, függetlenül attól, hogy tapintóval érintkezéses vagy 3D szkennerrel érintkezésmentes mérést végez, a CAM2 lehetővé teszi a funkciók maximális integrációját a FARO hardveres megoldásaival. 
Biztosítja, hogy intuitív felhasználói felületén és grafikusan támogatott munkafolyamatain keresztül bármely operátor gyorsan és hatékonyan elvégezhesse mérési feladatait és megbízható adatokat rögzítsen. 

RPM (Repeat Part Management)

A CAM2 lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen beállításon ismétlődő mérőprogramokat, amelyeket feltölthet az RPM Control Server-re, majd több felhasználó futtathatja az RPM Control Station-ben bárhol a gyár területén. Ez az innovatív technológia segít biztosítani az ellenőrzések következetességét, függetlenül attól, hogy ki végzi azokat és megkönnyíti a mérési eredmények tárolását, kezelését.

RPM Control Center

Az RPM Control Center valósidejű információkkal kínál megoldás az SPC (statisztikai folyamatszabályozás) növekvő igényeire, valós megfigyeléssel, webalaú irányítópultról, amely megfelelő betekintést nyújt a gyártási folyamatokba. A trandelemzési képesség segít a vállalatoknak a folyamatok javtásávában azáltal, hogy hibaanalízis nyújt számukra, megjósolva, hogy az alkatrészek mikor és miért sodródhatnak ki a specifikációkból. Az RPM Control Center emelett a szervezetek számára az ellenőrzés és a minőségi rutinok áttekintő perpektíváját nyújta meghatározva a termelési környezetben azokat a területeket, amelyekre figyelmet kell fordítani. 

Beépített univerzális CAD import

A CAM2 közvetlenül importálja az összes fontosabb CAD fájlformátumot. Ez nagy segítségéet jelent, hiszen a felhasználó bármely saját forrásból származó CAD fájlt közvetlenül beolvasthat a mérőszoftverbe. Ezenkívül a natív CAD fájl közvetelen betöltésének képessége szükségtelenné teszi a többszörös konvertálásokat a fájlok megnyitásakor kiküszöbölve ezzel az adatvesztés lehetőségét. 

Poligonháló generálás

A CAM2 hálógenerálás képességek megbízható és metrológiai szintű STL fájlokat hozhat létre. 

Szkennelési profilok

A CAM2 szkennelési profiljaival bármely kezelő egy gombnyomással könnyedén kiválaszthatja az adott alkatrésztípusnak megfelelő szkennelési beállításokat, így garantálható, hogy mindig a legmagasabb minőségű adatok kerülnek felvételre

Széleskörű GD&T funkciók

Az egyszerűsített elemzés és a vizuális jelentés lehetővé teszi, hogy az alkatrészellenőrzés eredményei ugyanúgy jelenjenek meg, mint egy nyomtatott anyag, hogy az alkatrészek minősége könnyen értelmezheto legyen.

Több méroeszköz csatlakoztatása egyidejűleg

A felhasználók könnyen csatlakoztathatnak több mérőeszközt egy futó CAM2 fájlhoz. Ez a lehetőség csökkenti az ellenorzési időt azáltal, hogy a felhasználó párhuzamosan végzheti az  adatrögzítést nagy alatrészeken. 

Valós ideju színtérképes eltérésvizsgálat

A felhasználók gyorsan ellenőrizhetik az alkatrészek minőségét a beolvasási folyamat során, nem pedig utólagos folyamatként. A CAM2 azonnali visszajelzést ad, különböző színekkel, bemutatva a szkennelési adatok eltéréseit a CAD modelltol a szkennelés közben, lehetővé téve a potenciális problémák valós ideju azonosítását. 


A szoftver további funkciói:
Import/Export
 • Pontok, pontfelhők importálása/exportálsa szövegfájlba;
 • Mérési eredmények exportálása CAD fájlba;
 • CAD fájlok exportálása XGL formátumba;
Mérés
 • Zökkenomentes kapcsolat a FARO mérogépekkel;
 • Automatikus vetítosík meghatározás
 • QuickTools méroprogramok generálása visszatérő darabokhoz
 • Csőmérés modul
 • Egyszerű CAD modell kiállítás (3.2.1, Hatpont szabály, RPS, Iteratív)
 • Valósideju visszajelzés a mérés során
 • Vezetett geometriai mérések
Méroprogram generálás
 • Méroprogram generálás néhány kattintással 
 • Integrált programozási modul
Névleges geometria
 • Pick feature funkció a CAD modell felületeinek kijelöléséhez
 • Egyedi névleges geometriák létrehozása
Exportálás
 • Exportálás a legkülönbözobb formátumokban
 • Jegyzőkönyv készítés képekkel, akár különböző koordináta rendszerekben
 • Exportálás HTML-be, szövegfájlba, Excel-be vagy Pdf-be