Satuk, munkadarab rögzítő berendezések, tokmányok

Megfelelő rögzítés a széleskörű munkadarab megmunkálásokhoz.


 

Gyorscserélős késtartók

Gyorscserélős késtartóink kiváló szerszámbefogási lehetőséget kínálnak az esztergakések széles választékához. A multifix típusú alaptartó szinte minden szabványos kéziszán mérethez megtalálható és gyors beállítási lehetőséget biztosít a kések megfelelő szögértékre állításához. Az ehez tartozó betéteknek is igen széles a palettája. A legegyszerűbb kivitelek a sima négyzethornyos késtartók, de kaphatók V-horonnyal ellátott késtartók is, illetve szükség esetén kúpos befogó betéttel ellátott késtartóval is tudunk szolgálni a fúrók és hengeres szárú szerszámok felfogatásához.

Tovább a termékekhez

 


 

Átalakító adapterek

Átalakító adaptereink széles választéka arra hivatott, hogy áthidalja a szerszámgépének főorsója és a szerszámok közötti különbségeket. Palettánkban találhatóak Morse-kúp átalakító hüvelyek azaz reduktorok, illetve más kúpszabványok közötti átalakító tüskék is. A Morse-kúpokat gyakran kell átalakítani a fúrótokmányok által használt "B" típusú kúpos tüskékké. Termékeink között erre is talál megoldást. Ezen géptartozékok mindegyike eddzett és köszörült szerszámacélból készült kivitellel rendelkezik a kiváló gyártási pontosság érdekében.

Tovább a termékekhez

 


 

Fúrógép satuk

Fúrógép satuink széles választéka lefedi a legtöbb előgyártmány tartományt, amely a hagyományos fúrógépeken előforduló megmunkálások igénye. Ezen géptartozékok alapteste öntöttvasból készül, mely a műhelyi körülményeknek tökéletesen ellenáll viszont költséghatékony is. A fúrógép satuk legtöbbje cserélhető betétes kialakítással rendelkezik így lehet a fogáshoz használt pofákat és azok keménységét megfelelő lépésekben a megmunkálandó anyagminőséghez igazítani. A pontos megmunkálások érdekében a referencia felületei mint például az alapsíkja illetve a prizmái mind köszörülve vannak és a hozzá tartozó szabványnak megfelelő tűréstartományba esnek. Fúrógép satuink elengedhetetlen részét képviselik a hagyományos fémipari megmunkálásoknak és az ezermesterek örök barátai.

Tovább a termékekhez

 


 

Álló csúcsok, forgó csúcsok, támasztókúpok

A munkadarabok megtámasztása elengedhetetlen főként akkor, amikor a munkadarab végzi a forgó főmozgást, és nagy tömegű munkadarabon végzünk megmunkálásokat. Támasztó kúpjaink kiváló megoldást kínálnak csövek felfogatására úgy, hogy azok tökéletesen egytengelyűen fussanak a gép főorsójával. Álló és forgócsúcsaink megoldást kínálnak a kisméretű központfurattal ellátott munkadarabok csúcsok közötti megtámasztására. Kisebb cserélhető betétes szetteket is forgalmazunk, melyek sokoldalúsága nagyban segíti a megmunkálások széleskörűségét. Ezen géptartozékaink mindegyikére igaz az, hogy szerszámacélból készültek, edzett és köszörült kivitelben. A minőségük megőrzése érdekében rozsdagátló gépzsír bevonattal ellátva érkeznek.

Tovább a termékekhez

Az ipari forradalom során kialakult nagy sebességű technikai fejlődés és a gyártási eljárások szélesedése újabb és újabb igényeket támasztottak a munkadarabok illetve a szerszámok stabil megfogatására. A növekvő gyártási pontossági igény szintúgy abba az irányba sodorta a felfogató eszközöket és szerszámokat, hogy azok minél pontosabbak legyenek és minél megbízhatóbb rögzítést kínáljanak, a megmunkálások során kialakult rezgéseket csökkentsék és ezáltal kiváló minőségű gépelemeket tudjunk kis veszteség mellett gyártani. Alább felsorolt termékeink tehát azt a célt hivatottak szolgálni, hogy az előbbiekben említett elvárásokat egy költséghatékony megoldásban testesítsék meg.